sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Päivien värejä


Viikonpäivät ovat tietenkin oman värisiään. Maanantai on valkea, tiistai punaruskea, keskiviikko sinertävä, torstai murretun vihreä, perjantai sammalen vihreä, lauantai sinivihreä, sunnuntai punainen. Tässä ei ole mitään minun tuntemaani logiikkaa.

Enemmän kuin päivien värejä ajattelen kuitenkin päivän värejä. Niissä on omakeksimäni logiikka. Pääsin eroon numeroista, aikatauluista, sarakkeista, sillä vietän päivät erivärisissä kuplissa. Yllä oleva kuva on lukujärjestys, jossa kuplien sijasta on värimuistiraitoja. Laiskuuttani vain en ole muuntanut raitoja kupliksi. Alkuperäisiä värejä en tässä resoluutiossa saanut näkyviin.

Ensin punaruskea: kahvi, sanomalehti, heräilyä
Vihreä: sähköpostit ja muu viestintä
Sininen: työ, mitä se kulloisena päivänä freelancerilla onkaan
Ruskea: ulkoilmaan (tästä kohdasta olen talven aikana tinkinyt)
Violetti, joka näyttää tummalta ruskealta: vähintäin yksi hyödyllinen kotityö päivittäin (välttämättömien lisäksi)
Punainen: kuvantekoa
Keltainen: sauna
Vihreä: viestintää. facebookia
Punatumma: kaunoa tai tietoa, lukemista (korvaa television)
Sininen: iltalukemista ennen nukahtamista

Värien järjestystä voi sovitella, mutta yleensä on parasta noudattaa sitä. Se on runko, joka saa muuntua ajan ja tarpeen mukaan. Voi tulla uusiakin värejä.

Päivän värit eivät ole intuitiivisia kuten sanojen värit, vaan tietoisesti valittu. Intuition kannalta esimerkiksi sana heräily on vaaleankelta-violetti; viestintä on mustanvihreä (E on niin hallitsevan vihreä kirjain); työ on syyslehdenruskea; ulkoilu on piparkakun ruskea; kotityö on tummanvalkea; kuvanteko on toffeenruskea (U on hallitsevan ruskea); facebook on sunlightin vihreä; lukeminen on kalpean oljenkeltainen; nukahtaminen on vaaleansininen.

Intuitiiviset sanojen värit eivät mitenkään liity lempiväreihini tai vastenmielisiin väreihin, sillä sanojenja kirjainten värejä en pysty itse muuttamaan enkä määräämään. Ne vain ovat, aivojeni minulle antamia.

En elä numeroiden vaan värien mukaan. Saan ajatella: Olen nyt sinisessä. Katsotaan kuinka avara se tänään on.

Kuplien koko ja säädöt vaihtelevat. Jos sininen kupla on tänään tavallista suurempi, jää violetti tai vihreä pienemmäksi.

Eikö olekin kätevää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti