keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Kohtalokkaat värit



Yksinkertainenkin kuvakäsittely on kiehtovaa. Napin painallus vaihtaa tunnelman.

Heinäkuisessa väriliitupiirroksessa on rantasaunan nurkka ja pihakukkia. Kuvaa katsoessa tulee ikävä pohjoiseen mökille. Heleä keskikesän päivä, valoisa ja vihreä. Sääskien ininän kuulee kuvasta.

Vaihdoin kuvan negatiiviksi ja siitä tuli tumman kohtalokas. Sininen, violetti, lila. Syyskuinen ilta, pieni pakkanen vienyt jo vihreän mutta punainen on vielä tallella. Kylmenevä ilta, lämpenevä sauna, uunissa palavan koivupuun ja talveen valmistautuvan maan tuoksut.

4 kommenttia:

  1. jännä mielikuvaleikki. näen ja haistan sekä kesän että syksyn.

    VastaaPoista
  2. Mahtavasti nuo sävyerot muuttavat koko tunnelman. Kesää ja kesäöitä kaipaan tuoksuineen...

    VastaaPoista
  3. Hei vaan. Päivä on mennyt muuta kirjoitellessa, ja tulin käväseen katsomaan, mitä täällä tapahtuu. Miten Stansta oikein voin liittyä sun blogin lukijaksi? Nyt pääseen sinne kiertämällä liskonaisen sivujen kautta (kävisin siellä kyllä muutenkin). Perjantaita!

    VastaaPoista
  4. Mulla ei ole blogia täällä blogspot'issa ja siksi mun lukijaksi ei silleen pääse. Olen vain kirjaantunut gooleen. Blogilistan kauttaa pääsee tilaamaan ajatukseni.net'issä olevan blogini! Muistaakseni se onnistuu mm.blogissani olevasta kohdasta (oikeassa reunassa) 'lisää suosikiksi'-merkistä...

    VastaaPoista